Job- en taalcoaching

Argos vzw

Over Argos vzw

Argos heeft uitgebreide expertise in het activeren, begeleiden en vormen van (vooral) de kansengroepen, met doelstelling hun kansen op de arbeidsmarkt en/of in de maatschappij te verhogen. Wij fungeren ook als werkvloer binnen de sociale economie. Onze deskundige medewerkers werken op een laagdrempelige manier en coachen hun deelnemers op maat.

Vzw Argos heeft jarenlang ervaring in het aanbieden van Nederlands tweede taal aan anderstalige volwassenen.
Naast het aanbieden van de collectieve NT2-opleidingen (niveaus 1.2 t.e.m. 2.4), hebben onze coaches ervaring in het aanbieden van collectieve en individuele opleidingen Nederlands tweede taal met professioneel perspectief. Tijdens deze opleidingen krijgt de deelnemer arbeidsgerichte ondersteuning met als doelstelling om een betere doorstroom naar de arbeidsmarkt te bewerkstellingen of te werken aan een duurzame tewerkstelling. De focus ligt op volgende sectoren: horeca, bouw, logistiek, metaal, elektriciteit, transport, schoonmaak, zorg en verkoop maar opgedane kennis kan ook toegepast worden voor andere sectoren.

Naast taalverwerving leert de deelnemer communiceren met baas en collega’s, verwachtingen van de werkgever begrijpen, werkdocumenten begrijpen, de meest courante regels en afspraken binnen de werkomgeving en ontwikkelt de deelnemer arbeidsattitudes. Daarnaast is er oog voor de sleutelvaardigheden en attitudes van de deelnemer, zoals efficiënt werken, doorzetten, omgaan met regels, omgaan met stresssituaties, resultaten nastreven, verzorgen van de persoonlijke presentatie, zorgvuldig en nauwkeurig werken, zichzelf sturen, samenwerken, respect en motivatie.

vzw Argos werkt continu aan integrale kwaliteitszorg op basis van het EFQM-model. Wij zijn in het bezit van een ESF-kwaliteitslabel.

Aangesloten bij

Adres

Fochlaan 1/2a
8900 Ieper
West-Vlaanderen

Contacteer deze coach

  • tel. 057 23 93 40
  • http://www.argosvzw.be
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Partners in het project