Beton

rgb(255,201,66)
/sites/default/files/default_images/bg.png

Ressorteert jouw bedrijf onder PSC 106.02? Dan kan je beroep doen op het aanbod van het Sociaal Fonds van de Betonindustrie. 

Taalcoaching ('Nederlands op de werkvloer')

Taalcoaching of 'Nederlands op de werkvloer' is een opleiding op maat. Allereerst gebeurt er een analyse van de behoeften en de noden, waarna de inhoud en duur van de opleiding in samenspraak wordt vastgelegd.

Zodra dit is vastgelegd, komt een taalcoach langs in het bedrijf om de anderstalige werknemer én zijn/haar Nederlandse collega's tips en tricks op maat te geven en om te leren hoe ze met elkaar kunnen communiceren. Heb je interesse en zoek je graag een aanbieder in je buurt? Ga dan op zoek via de zoekfunctie op de deze website en selecteer de zoekfilter 'taalcoaching'. 

Je kan een tussenkomst in de opleidingskosten vragen aan het Sociaal Fonds voor de betonindustrie voor maximum 6 uur per deelnemer.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van het sectorfonds: Nederlands op de werkvloer (fondsbeton.be) of bij Brecht Stalmans: brecht.stalmans@fondsbeton.be

 

Opleidingen voor mentoren, peters en meters

Neem je een rol op als peter/meter of wil je deze rol graag opnemen? Dan is deze opleiding aangeraden. Als peter/meter neem je een belangrijke plaats in bij het inwerken van nieuwe collega’s. Je bent het eerste aanspreekpunt en moet over kennis en ervaring beschikken om de werking en gebruiken van de werkvloer zichtbaar te maken voor de nieuwe collega. Wat precies van jou als meter/peter wordt verwacht, staat niet vast maar is afhankelijk van wat onderling wordt afgesproken in de onderneming. Wanneer je deze rol van peter/meter graag wil opnemen is het belangrijk dat je je bewust wordt van de competenties en vaardigheden die bij deze rol horen.  Het Sociaal Fonds biedt via GLOBIS een tweedaagse opleiding peter-/meterschap aan waarin je technieken aangeleerd krijgt om de kennis en ervaring over te brengen aan de nieuwe collega. Deze opleiding is ook geldig als verplichte mentoropleiding die je gevolgd moeten hebben indien je een stagiair begeleidt. Klik hier voor meer informatie

Via Act Now kan een klassikale mentoropleiding van een dag gevolgd worden, die eveneens geldt als opleiding voor peters en meters. Klik hier voor meer informatie

Voor deze opleidingen kan een bedrijf een tussenkomst aanvragen van €150/deelnemer (< 20 arbeiders in dienst) of €300/deelnemer (> 20 arbeiders in dienst) afhankelijk van de bedrijfsgrootte.